Vår historia

Vi har en unik historia värd att berätta, en historia som tar sin början redan 1855. Då föds Ebba Pettersson i Karlskrona. Hon flyttar till Göteborg när hon är nio år och direkt efter sin skolgång börjar hon arbeta som lärare. Höstterminen 1914 startar hon Ebba Petterssons Privatskola i sitt eget hem på Teatergatan 24.

När hon fyller 80 år överlåter hon skolan till en av sina anställda som i sin tur överlåter skolan till Ebba Petterssons Privatskolas Stiftelse 1970. Men hon fortsätter att engagera sig i skolan ända fram till sin död 1950. Våren 1958 flyttar skolan till Kungsportsavenyn 22 och där kommer skolan att vara fram till 1999 då man flyttar till Dr Heymans gata på Guldheden, vilket också markerar starten på skolans högstadieverksamhet.

2002 går återigen flyttlasset, den här gången till vår nuvarande adress på Radiovägen 25 i Västra Frölunda. Med flytten blir vi dubbelt så stora. Arbetet med att utveckla skolan och skapa fokusområden fortsätter. Idag har vi runt 600 elever. Nu ser vi fram emot att skriva ny historia.